Tipy a návody
Ilustrace

18 únikových cest z nevydařeného rande

Nějakou dobu jste si psali, vypadalo to, že by to mohlo klapat, pak se sejdete a najednou máte dojem, že na schůzku snad přišel někdo úplně jiný a že by vám teď bylo lépe v podstatě kdekoliv jinde? Hlavně nepanikařit a zkusit z rande opatrně vycouvat. V tomto článku naleznete tip hned na 18 takových únikových cest!

Vymluvte se z toho

Asi nejlepší a nejpřímější rada. Zkuste mu/jí zkrátka vysvětlit, že si nedokážete úplně představit, že by vám to klapalo a že by pro vás bylo lepší zůstat jen kamarády. Na toto je třeba mít trochu odvahu, na druhou stranu je to ale nejčestnější jednání a budete pak mít jistotu, že to protějšek pochopí správně a nebude marně doufat dál. Není nutné vyjmenovávat, proč toho druhého nechcete, zkrátka jen řekněte, že máte dojem, že se trochu míjíte v zájmech, že tak nějak „jiskra nepřeskočila“ a lepší by bylo být jen přáteli. Ovšem ne každý má na toto odvahu či je ten druhý opravdu neodbytný. Co dělat dál?

Musím to jít vyřídit

Ověřený trik s voláním. Odejděte na záchod a rychle napište dobrému kamarádovi, ať za pár minut zavolá. Až to zvednete, nahlas se do telefonu podivte, proč volá a zkuste co nejpřesvědčivěji ukázat, že se něco hrozného stalo a je vás absolutně nutně potřeba jinde (rodina potřebuje s něčím pomoct, něco jste slíbili a zapomněli na to, musíte absolutně nutně někomu něco koupit apod.). Omluvte se svému protějšku, vyjádřete, jak je vám to líto a rychle pryč.

Zdravotní obtíže

Předstírání alergie či jiných zdravotních potíží s tím, že je už na čase jít. Pozor ale dámy na to, aby se vás dotyčný gentleman nepokoušel galantně doprovodit. Proto nemoc příliš nepřehrávejte, stačí je párkrát kýchnout a promnout si oči s tím, že to máte domů kousek a nechcete dotyčného zdržovat. Pro dámy je dobrou výmluvou i silná menstruace a obtíže s ní spojené.

Únava

Zahrajte to na to, že jste dnes hrozně unavení, ráno jste museli brzy vstávat a dělat spoustu věcí, už se vám samy zavírají oči a zkrátka cítíte, že byste měli honem domů. Toto opět vyžaduje trochu hereckého talentu, na druhou stranu to ale je poměrně jistá metoda. Pozor pak ale na předchozí rozhovor, pokud jste již zmínili, že jste dneska nic nedělali a spali do jedenácti, asi vám to ten druhý moc neuvěří.

Zítra mám náročný den

A důvod proč jít brzo spát. Tohle už zní hůře, ale jakou nouzovka také poslouží. Taktéž pozor na přehánění. Když budete tvrdit, že zítra poběžíte maraton, máte dodělat tři projekty, a ještě jít na veterinu se psem, asi to příliš věrohodně působit nebude.

Náhlý problém

Praskla vám v domě voda, spolubydlící nemá klíče (mimochodem jedna z nejprovařenějších výmluv) nebo se vám dělníci probourali střechou. A vy to musíte jít řešit.

Předem domluvená schůzka

Docela dobré a jednoduché řešení. Zkrátka řeknete něco ve smyslu „Promiň, ale za čtvrt hodiny mám sraz s kámošem, slíbil, že mě hodí do té opravny, kde mi stojí auto. Budu muset za chvíli jít, dopovíme si to později, ano?“.

Zapomenuté léky

Zapomněli jste si doma léky na srdce, astma či cokoliv jiného. A musíte pro ně, léky se přece musí brát pravidelně a takové zapomenutí by vás také mohlo stát život. Velmi nápaditá výmluva.

Rozchod bolel

Uvědomili jste si, že jste se z předchozího vztahu a bolestného rozchodu zkrátka ještě nevzpamatovali a potřebujete čas, abyste si všechno mohli urovnat. Nechcete toho druhého zatěžovat a zdržovat svými problémy, raději se rozloučíte s tím, že se ještě necítíte připravení na další vztah. Jednoduché.

Jsem to ale nešika

Poměrně bizardní způsob, který asi nebudou chtít zkoušet všichni. Pokud se svým protějškem sedíte v kavárně, cukrárně nebo restauraci, zkrátka na sebe „omylem“ převrhnete sklenku vody. A musíte se jít samozřejmě převléct. Tohle asi opravdu není pro všechny.

Pracovní povinnosti

Zkrátka musíte něco ještě zařídit. Šéf po vás chce nečekaný úkol, blíží se vám deadline a vy nestíháte nebo prostě jakýkoliv jiný důvod, proč se musíte co nejdřív jít věnovat své práci. Nebo v případě mladších ročníků škole.

Prostě odejít

Jeden z nejhorších způsobů, ale pokud se druhý chová vyloženě hrubě a nechutně, na druhou stranu, proč ne? Řekněte, že potřebujete jít na záchod a pak prostě odejděte. Pěkně po anglicku, čistě rychle a nenápadně.

Hysterčení

Pokud to chcete zahrát „na druhou stranu“ a docílit toho, aby druhý (v tomto případě muž) ukončil rande jako první, je pro ženy ideálním řešením začít hysterčit. Vzpomínat v slzách na svého bývalého nebo třeba plakat nad závažnou dědičnou chorobou své babičky.

Povídání o bývalých vztazích

Velebení a stesk po bývalých partnerkách je v podstatě ta samá alternativa pro muže. Každá žena chce být jedinečná a vstupovat do vztahu s tím, že muž stále touží po jiných ženách? Ne, to opravdu ne.

Tenhle film je strašný, radši půjdu

Dobrá výmluva do kina. Zkrátka vás promítaný film znechutil tak moc, že raději půjdete.

Flirt

Tohle chce trochu odvahu, ale možností je i začít „flirtovat“ s někým jiným. Dlouze se podívat na číšníka/servírku, mrknout na jiného hosta nebo nahlas ke svému společníku prohodit, že ten člověk dvě řady od vás je přesně váš tip (pokud možno co nejvíce odlišný od osoby, se kterou na rande jste) a jak moc se vám líbí (případně připojit dotaz „Myslíš, že bych u něj/ní měl/měla šanci?“)

Růžová budoucnost

Nahlas a nadšeně začněte plánovat společnou budoucnost. Že pozítří s vámi zkrátka musí jít na oběd k rodičům, jakou rasu psa si pořídíte, kolik budete mít dětí a jakou práci bude muset ten druhý mít, aby vám mohl koupit dům, po kterém toužíte. Ideální způsob k odrazení kohokoliv.

Nikdo není dokonalý

Obšírně a zeširoka se rozhovořte o svých chybách, Jak jste nespolehliví, zapomnětliví, myjete se jednou týdně, jste žárliví, podezíraví apod. Mluvte rychle, skákejte mu do řeči a ideálně toho druhého vůbec nepusťte ke slovu. A uvidíte, že rande skončí, co nevidět, a dotyčný se již nikdy neozve.

Samozřejmě že nejlepší a nejjednodušší cestou je nesjednávat si dlouhá rande. Rovnou počítat s tím, že rande bude maximálně na hodinu, klidně se s tím druhým i na tom předem domluvit. A hodina, ta se snad přežít dá, ne?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz