Zajímavosti
Ilustrace

První rande: jak rozpoznat, že jste zaujali (aspoň trošku)?

Rozklepaná kolena a trochu větší porce nervozity. I o tom jsou první rande, která někdy dopadnou na jedničku a jindy byste si raději nafackovali, že jste strávili čas až tolik zbytečně. Jenže, pravdou je, že dopředu nikdy neodhadnete, jak to celé dopadne.

Vaše plány může zhatit maličkost, jako je třeba pozdní příchod, klidně jen o pár minut. Pokud se někomu líbíte, vnitřně to určitě poznáte. Někdy je ale mysl přesycená novými dojmy a malujete si skutečnost narůžovo. Jak tedy odhalit, co si o vás protějšek myslí a jestli bude chtít navázat případnou další schůzkou? Nebojte se, probereme to doslova od A do Z…

Upřenější pohled je zárukou úspěchu, tikání očima všude jinde zase mínusem

Když má protějšek takřka problém s tím, aby na vás přímo nezíral, máte napůl vyhráno. Očividně se mu líbíte. Pokud to není silný introvert, což se pozná poměrně snadno i při jednání s číšníkem nebo jinými lidmi kolem, měl by se vám alespoň občas podívat do očí. Je to přirozená reakce, když se vám někdo zalíbí, také se na něj rádi podíváte – samozřejmě ve vší slušnosti. Jestli vysloveně bloumá očima po stolech a zdech kavárny či restaurace nebo se dívá jednoduše jinam, asi jste ve slepé uličce. Dotyčný se pak nejspíš slušně omluví s tím, že hledá někoho jiného, možná přestane komunikovat online a celý potenciální vztah doslova vyšumí do ztracena.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?

Úsměv je zcela přirozený, pokud se někomu líbíte, bude se na vás určitě aspoň trochu usmívat. Předstírat podobné věci nebo se dokonce zasmát nikolivěk od srdce, to se pozná hned, tedy pokud nemáte takříkajíc klapky na očích. Když se ale zasmějete něčemu společně, a to z plna hrdla, bez hraných emocí, bude to další plus do celkové mozaiky. Zaujali jste a nyní je třeba kout železo, dokud je žhavé. Samozřejmě v rámci možností, protože sex na prvním rande je pro mnohé doslova tabu.

Pokud chce protějšek rande trochu prodloužit, zaujali jste doslova na jedničku

Když se s někým seznámíte a nelíbíte se a takzvaně mu nepadnete do oka, posedíte si maximálně hodinku v kavárně a pak se prakticky bez emocí, avšak nanejvýš zdvořile rozloučíte. Jistě, už si nikdy nenapíšete ani nezavoláte, dobře to víte oba, není důvod si na něco hrát nebo cokoliv namlouvat. Svět není od toho, aby byli všichni kompatibilní se všemi, najít spřízněnou duši je někdy docela těžké. Pokud chce druhá strana rande ještě trošku prodloužit a nestačí ani třetí káva, nebo se dokonce navrhuje přesun do jiného podniku, dotyční se opravdu skvěle baví a chtějí si s vámi užít co nejvíce času. Je jen na vás, zda toho využijete nebo ne, svobodnou volbu vám přeci nikdo nebere. Pokud jde ale o sympatického člověka, nebyla by to trošku škoda odmítnout?

Nezapomeňte na řeč těla, rozhodně se nebavíme jen o výrazu tváře nebo očním kontaktu. Ruce založená na stole nevěstí nic dobrého, pokud se necítíte dobře, udržujete od protějšku větší vzdálenost – a samozřejmě je tomu i naopak. Soustřeďte se na konverzaci, pokud plyne normálně, není důvod řešit nějaké maličkosti. Malý trik – pokud se s někým cítíte opravdu dobře, podvědomě kopírujete jeho řeč těla. Vyzkoušejte si to na drobných náznacích a uvidíte, že možná máte pár plusových bodů k dobru.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
15 4

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz