Tipy pro ženy
Ilustrace

Muže byste si měla trochu hýčkat, jak na to?

Je sice pravdou, že každá žena touží alespoň po troše rozmazlování a občasná růžička do vázy je nejnutnější základ. Ale jak je tomu naopak? Vztahy se musí udržovat oboustranně, jinak hrozí, že vyčpí a budou doslova jako květina, co je týdny a měsíce bez vody.

Mít radost z maličkostí, ale také nesnažit se napravovat domnělé chyby, právě o tom je dlouhodobý vážný vztah, z nějž mají oba víc potěšení než strasti. A jedině v podobném případě přeci společný zájem něco budovat může vytrvat i v dalších letech, že?

Kritika musí mít konstruktivní podněty

Žádné velké emoce, pokud jde jen o barvu košile – kritická sice být můžete, ale současně nabídnout nějakou variantu řešení, protože pak se dostáváte do pozice, kdy si může protistrana oprávněně myslet, že jde o bezdůvodné šťouchnutí. Když spíš poctivě vysvětlíte, že sladění barev je důležité a místo bílé by protentokrát měl zvolit spíš bleděmodrý odstín, dosáhnete svého, a ještě nebudete mít nálepku věčného kritika bez příčiny. Partnerské vztahy si přece zaslouží konstruktivní komentáře.

 

 

Raději si zajděte na sport nebo na pivo, pokud tedy nepatříte spíš mezi milovnice tekuté révy. Jednoduše je třeba, abyste sdíleli společné zážitky a věnovali se koníčkům toho druhého, i kdyby vám snad přišel leckterý spíše jako ztráta času. Nemusíte přece sedět u piva někde, kde je takzvaně čtvrtá cenová nebo jít na fotbal, když je tu nabídka hokeje nebo jiných sportů. Vlastně ani nemusí jít o jakýkoliv alkohol nebo fandění v ochozech, třeba má váš milý trochu netradiční koníček. I kdyby to bylo třeba takové pouštění draků, můžete na podobných věcech efektivně utužit společný vztah.

Společný sportovní trénink určitě zabere

Jeden z vás možná neustále opakuje, jak moc rád by cvičil, ale nemá k tomu vůli, cítí se večer po práci už unavený a raději si sednete znovu k televizi? To je ovšem chyba, protože je třeba se donutit ke zdravějšímu stylu života. Na partnerovi vám přece záleží, takže se vzchopte, pořiďte rotoped nebo jiného domácího pomocníka a cvičte, aspoň dva večery v týdnu. Lepší kondice se pak pozná i v ložnici, což potěší také oba – a možná si váš drahý také pořídí cvičební pomůcky, aby jednoduše držel krok. Nakonec, uděláte něco oba pro své zdraví, což se zúročí a brzy vrátí. Při cvičení se vyplaví endorfiny a celé tělo na tom bude o poznání lépe!

 

 

A protože po cvičení často vyhládne, zkuste to občas i s dobrou večeří, když bude podávána i ve speciální atmosféře, partner pak takovou snahu prostě musí ocenit! Starejte se o sebe trochu, buďte spokojená a třeba také trochu potvora – samozřejmě v tom dobrém. Váš čas přeci není nějakým jeho majetkem, máte svůj vlastní diář a občas bude lepší udělat si krátkou pauzu. Ponorková nemoc se pak eliminuje a co víc, začne po vás trochu víc toužit, budete-li mírně nedostupnou.

Ledové královny přece nikdo nemůže mít rád

Snad možná malé děti, které milují animované pohádky – ale jinak je to u dospělých bída. Ledová královna neslaví úspěch ani tam, ani tam. Rozesmátá tvář je o hodně lepší, nakonec, nálady jsou nakažlivé a brzy jim podlehne i váš partner. Rozmazlování v mezích zákona pak bude o to zábavnější, no ne? Špatnou náladou, nepříjemnými a kousavými poznámkami nebo dokonce upjatým mlčením (míněným jako trest) ještě nikdo nic v životě nevyhrál.

 

 

Hezké oblečení také není od věci, pomůže rozproudit atmosféru v domácnosti a s vhodnou masáží půjde vše doslova jako po másle. Váš milenecký vztah bude i nadále plný vášně, kterou udržujete při životě doslova jako věčný plamen. Můžete samozřejmě udělat ještě celou řadu dalších věcí, třeba mu umýt auto, což je ostatně i ve vašem zájmu, nablýskaný vůz se bude vyjímat lépe nejen na parkovišti.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz