Tipy pro muže
Ilustrace

10 pravidel jak sbalit holku

V lásce se vám zatím nedařilo? Žádná nebyla ta pravá? Stydíte se dívku oslovit, nevíte jak na to? Zkuste se řídit následujícími deseti body a uvidíte, že se vám začne dařit lépe. Tento „návod“ napsala sama dívka, takže pánové, můžete si být jistí, že autentičtější pravidla dostanete jen těžko.

Buďte čistí a upravení

Myslím, že je zbytečné tady rozebírat věci jako „každý den se myjte“ apod., protože to se rozumí samo sebou. Co je ale důležité si uvědomit – při seznamování dělá 90% první dojem. A ten je ze všeho nejvíce tvořen právě vzhledem. Je to logické, zrakový (a čichový) vjem je ten první, který z toho druhého máte. Pokud nejste žádní krasavci, nesmutněte, mnoho se toho dá udělat upraveným zevnějškem. Že vám to přijde povrchní a odmítáte se kvůli tomu „přetvařovat“? Jistě, je to povrchní, ale tak první dojem zkrátka funguje. A přetvařování – je něco jiného nechat si potetovat celé předloktí a nakoupit značkové oblečení za několik tisíc a vzít si slušné, čisté šaty, ve kterých budete vypadat dobře. A dobře se obléct snad není taková oběť, ne? Tepláky zkrátka zaujmou málokterou.

Kde sbalit holku online?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka spíš na flirt. Jestli si chceš jen užívat, tak zde najdeš hodně protějšků se stejným zájmem.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdeš osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.

Existuje několik pravidel „prvního dojmu“, psychologicky doložených skutečnosti, čím se ženy při prvním, vjemovém dojmu řídí. Jedná se jak o takové „samozřejmosti“ jako že vysocí muži mají spíše naději než ti menšího vzrůstu a že štíhlá postava a vyvinuté svalstvo dělá velmi dobrý dojem, ale jde i o maličkosti, které by vás možná ani nenapadly. Je kupříkladu vypozorováno, že muži s hustšími řasami jsou obecně oblíbenější, stejně tak se cení ostré rysy a výrazné lícní kosti.

Buďte galantní

Že se to dnes nenosí, gentlemanství je dávno pasé, máme tady genderovou rovnost a ohleduplnost je zženštilá? Nesmysl, každá žena ocení galantního muže, který se chová zdvořile a elegantně. Buranství zkrátka „nefrčelo“ nikdy. Ukažte jí, že ji máte v úctě, podržte jí dveře, doneste kytku a dejte jí najevo, že vám na ní záleží – třeba i tím, že jí pomůžete svléct kabát nebo za ní zaplatíte útratu. Ona vám přece stojí za víc než za těch pár pětek, ne?

 

 

Samozřejmě vždy záleží na poměru. Chudý student asi nebude své dívce platit všechny večeře – v tomto případě by se měli partneři domluvit, jak si budou útratu dělit. Velmi častým řešením je, že muž zaplatí a dívka mu pak dá svou část obnosu v soukromí.

Nepodceňujte se

Pokud chcete sbalit dívku, zásadně se nepodceňujte. Nevypichujte svoje slabé stránky, nelitujte se. Žena chce silného muže, který ji může být oporou, pevným sloupem, o který se bude moci opřít. Ne trosku bez špetky sebeúcty. Málo sebevědomý ufňukánek zkrátka nezaboduje. 

 

Jak sbalit holku? První krok, nebát se ji oslovit.

 

Snažte se působit zajímavě, dobrý trik je zkusit si před randem říct, co na vás by se mělo ženě líbit, co by ocenila, čím se lišíte, v čem jste dobrý… zkrátka si v hlavě utřídit, proč právě vy. Pomůže to proti nedostatečnému sebevědomí, pocitu, který ženy dokáží vycítit a který body ani trochu nepřidává.

Nevytahujte se

Ale na druhou stranu, ani opačný extrém není ideální. Ženy většinou poznají, když muži lžou a zveličují. Nejste jedinečný, úžasný a nepřekonatelný a ani se tak nesnažte tvářit. Ve výsledku to pak vypadá spíše hloupě a směšně. A také – dejte jí trochu pocit, že ona je pro vás ta jedinečná, nesmíte to celé přebít vlastní samochválou. Pak budete vypadat jako sebestředný egoista.

Takže ano, vyzdvihujte své klady. Ale všeho s mírou, není to závod, kdo z vás je víc Adidas. A nezapomínejte také, že ženy mají až neuvěřitelnou schopnost pamatovat si všechny možné drobnosti a podrobnosti, které jste jí kdy o sobě řekli. Budete-li tedy tvrdit, že umíte řídit jachtu a létáte paragliding, můžete si být jistí, že vám to dívka při první příležitosti připomene a bude to všechno chtít ukázat.

Buďte zajímaví

Musíte ji něčím upoutat, ukázat, v čem jste zvláštní. Nestačí sedět doma a hrát hry, vyrazte trochu ven, zkuste být akční a podnikaví, spíše pak dívku zaujmete a ona se rozhodne jít s vámi na rande. Měli byste mít zkrátka něco, co vás odlišuje, nějaký neobvyklý zájem, znalost nebo něco podobného. Dívky také většinou přitahují chlapci chytřejší, než jsou ony sami. Ale pozor, je důležité se příliš nevytahovat. Inteligence je sexy, ale nesmí se z ní udělat hlavní osobnostní rys, který předhazujete každému, koho potkáte.

 

Když už sbalíš dívku, zaujmi.

 

Zaujměte ji

Zkrátka a dobře ji musíte nějak zaujmout. Musíte být jiní než ti ostatní kluci, které potkává každý den. Ať už koníčky, povahou nebo znalostmi. Zaujmout může i vzhled a oblečení. Rozhodně to neberte tak, že se nutně musíte oblékat do věcí, které vám nesedí, jen abyste splynuli se všemi ostatními kluky. Důležité je zachovat si osobnost.

Neurážejte ostatní

„Jsem lepší než oni protože…“ „Na rozdíl o většiny ostatních…“ zdánlivě nevinná formulace, která ale může hodně bodů ubrat. Nestavte svou cenu na tom, že budete srážet ostatní. Vypadá to sebestředně a, zkrátka, hloupě. Zlaté pravidlo je i nemluvit o svých bývalých přítelkyních a nevyptávat se dívky na prvním rande na její předchozí vztahy. Na prvníc schůzce se to zkrátka nehodí, prakticky z toho nejde vyjít dobře – buď po nich budete tesknit a dívka dostane dojem, že jste se přes konec ještě nepřenesl nebo naopak budete dštít oheň a síru a ona se lekne, že taktéž se možná budete po čase vyjadřovat i o ní. Rozhovory o bývalých partnerech se hodí nechat až na další schůzky.

Naslouchejte jí

Ženy mají naslouchání rády. Potřebují cítit, že ji vnímáte a zajímáte se o ní. Aktivně se ptejte, co prožívá, jak se cítí, buďte pro ni, když se bude chtít vypovídat. Nejhorší, co můžete udělat je ignorace. I když vám to možná může připadat zvláštní, ženy proto, aby cítily lásku, potřebují, aby je ten druhý poslouchal, aby se o ně zajímal. Ale pozor, tohle může snadno sklouznout do „friend-zone“. Musíte dát jasně najevo, že o ni máte zájem, že ji máte rádi víc než jako kamarádku. Aby si to i ona uvědomila a automaticky vás nezařadila mezi „kamarády“ (Protože ve chvíli, kdy vás dívka zařadí mezi „kamarády“, je cesta zpátky téměř zavřená).

 

Sbalit holku jde snadno, pokud máte vychování.

 

Říká se, že každý kluk, který je ochoten s ní řešit její emoční problémy do ní musí být buď zamilovaný nebo úplný idiot. Dejte jí najevo, jak moc o ní stojíte – i nasloucháním. Protože ženy to zkrátka potřebují. Upřímně, každá dívka radši, ve chvíli, kdy jí je špatně nebo se něčím trápí, jde za klukem, opřít se o něj, nechat se obejmout, políbit, ukonejšit. Buďte pro ní jejím pevným sloupem, stůjte za ní v dobrém ale i zlém.

Nebojte se ji oslovit

Je už jakýsi vžitý řád, že muži oslovují ženy, ne naopak. Ano, žijeme ve 21. století, rovnost pohlaví a tak dále ale stejně. Většina žen tak nějak podvědomě čeká, když se jí dotyčný líbí, až ji osloví sám, než že by to bylo naopak. A pamatujte, čím déle budete čekat, tím spíše o vás dívka ztratí zájem a zařadí si vás do kolonky „kamarádů“. Dobré je tedy dát jí svůj zájem najevo co možná nejdříve.

Zároveň je ale důležité respektovat dívčino rozhodnutí. Odmítla vás? Berte to tak, nesnažte se čekat na to, že „Říká ne ale myslí možná“. Nemyslí.

Buďte Tím mužem

Buďte přirození, nebojte se a jděte do toho. Ukažte jí, co ve vás je a že s vámi může být opravdu šťastná. Že jí budete milujícím, věrným a spolehlivým mužem a ona ve vás najde všechno, po čem může žena v partnerství toužit.

Díky tomu, že neexistuje pravá a ideální láska také ale nehrozí, že byste tu jednu nikdy nepotkali. Ač je to neromantické, na světě pravděpodobně existuje mnoho a mnoho žen, se kterými můžete být šťastní. Takže nevěšte hlavu, pravděpodobnost že „tu vaši“ najdete, je poměrně velká. Stačí se jen nebát vykročit jí naproti.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
12 3

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz