Zajímavosti
Ilustrace

Je tradiční způsob seznamování minulostí?

Se vzestupem online seznamování a se stoupající popularitou kanálu Netflix se zdá, že jsou tradiční metody seznamování na ústupu. V posledních letech je trendem seznamovat se online.

Nabízí se tedy otázka: jak je na tom ve věku internetu, sociálních médií a seznamovacích aplikací tradiční způsob seznámení?

Tradiční způsob seznámení je na ústupu

Mnoho mladých lidí využívá moderní technologie k tomu, aby si domluvili setkání s druhými lidmi a aby s nimi mohli být v kontaktu. Doba pokročila a upozadil se tradiční způsob seznámení. Moderní metody seznamování ale přinášejí lidem řadu problémů, ačkoliv se to může jevit jinak.

rande v kavárně

Na internetu se snadno seznámíte s lidmi, kteří mají v počátečních fázích vztahu jiné hodnoty než předchozí generace. Moderní způsoby seznamování přinášejí možná úskalí a objevují se s nimi nové anglické pojmy, kterým starší generace přestávají rozumět: hanging out, catfishing, ghosting či DTR.

Seznamovací aplikace jsou naopak na vzestupu

„Seznamovací aplikace nejsou nejlepší metodou, jak se tradičně seznámit, ale jsou dobré pro příležitostné seznámení a pro propojení s ostatními osobami,“ uvádí SLU senior Katie Lienemann. Paradoxně ale může být obtížné domluvit se s protějškem na schůzce přes moderní technologie.

online seznamování

Internet a sociální média také slouží pro sdílení našich života, dávání lajků k příspěvkům a nahrávání selfies. Všechny tyto faktory mohou ovlivnit seznámení a setkání.

Najít lásku přes aplikaci není jednoduché

Pro mnoho uživatelů online seznamek je obtížné vytvořit smysluplná spojení, protože lidé na seznamovacích aplikacích žijí v očekávání, že přijde ještě někdo lepší. Je však nutné mít na paměti, že uživatelské profily obsahují dost povrchní informace a nevypovídají nic o skutečné osobnosti člověka.

S nástupem moderního způsobu seznamování se posunuly naše priority. I v dnešní době je možné seznamovat se tradičním způsobem, ale není to již tolik běžné. Tradiční seznamování není sice zcela ze hry, avšak moderní technologie ho postupně vytlačují. Lásku ale můžete prožít bez ohledu na to, jak se k ní dostanete.

https://unewsonline.com/2020/02/is-traditional-dating-a-thing-of-the-past/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz