Vztahy
Ilustrace

Letní láska může být velmi hezkým zpestřením života

Cítíte se sami, přitom je čas dovolených a léto v plném proudu. Jistě, právě proto byste možná měli někam vyrazit, a to klidně i na vlastní pěst – třeba i do větší dálky, nějaký ten hudební koncert nebo jen procházka po horských masivech vám dodá energii.

A po návratu domů budete ve zcela jiném rozpoložení, než kdybyste jen seděli na pohovce. V létě jsou i mezilidské vztahy trochu jiné, vnese se do nich více slunce a zamračené pohledy ze zaměstnání vystřídají rozesmáté tváře, doslova jako z pláten kin. Proč si potom neužít nějaký ten hezký románek, právě jako z filmového scénáře?

Musíte jít štěstí alespoň trochu naproti…

Klasický letní flirt je záležitostí pár týdnů, tedy nanejvýš – může trvat i několik dní a pak jednoduše skončí, stejně rychle jako začal. Nesmíte se tím nechat rozhodit, protože jen málokdy se z podobné romance vyklube vztah se vším všudy. Věci se po dovolené vrátí do původních kolejí a je pak těžké se sladit na normální život. Měli byste si proto léto co nejvíce užít a nemyslet na to, jaké to bude v říjnu. Nenechte si kazit příjemné chvíle podobnými úvahami, na ty je ještě spoustu času. A co dalšího mít u podobných prázdninových flirtů na paměti?

rande na pouti

  • Pokud jste zadaní, vše si raději dvakrát rozmyslete. Nemusí to dopadnout dobře, dokonce si také můžete doslova zničit vztah, který jste dlouho budovali – a to vše jen pro pár dní touhy.

  • Neoplácejte. Pokud měl partner nějaký románek už dřív a cítili byste, že je třeba vyrovnat na pomyslných 1:1, rychle na to zapomeňte. Z pomsty totiž ještě vážně nic dobrého nevzešlo.

  • Zamilovat se, to není vůbec nutné. Ušetřete si vzdychání po tom druhém, naopak, zůstanou vám hezké vzpomínky. Chcete si trochu užít? Pak žádné city nesmí mít prostor, to je jasné!

Neměli byste si nic namlouvat, s velkou pravděpodobností z toho bude jen něco podobného, jako klasická flirt seznamka – jen naživo s přeskočením té online fáze a se vším, co k tomu patří. Nepochybně nezačne žádný společný život, nebude žádost o ruku, osudová láska je v takovém případě spíš materiál pro dívčí romány než opravdová realita. Naletět by bylo naivní, pokud protějšek s něčím podobným vyrukuje, nejspíš nebude mít v hlavě vše v pořádku. Ale to nevadí, vždyť můžete ze dne na den utéct, že?

Originalita je namístě, nezapomeňte na ochranu

Dát prostor fantazii, zaujmout – alespoň pro dnešní večer – a pak nechat románek pokračovat tak dlouho, jak jen to bude možné. Letní flirt nikam nespěchá a má svá pevná pravidla. Tak například, pokud nehledáte nic vážného, telefonní číslo domů nebo adresa musí zůstat tabu. Pořiďte si jednorázovou SIM kartu nebo používejte email, rozhodně se to vyplatí. Bohužel, ještě se tolik neznáte a když se pak rozloučíte, můžete se stát obětí jisté formy stalkingu. Nebylo by lepší se podobným věcem dopředu vyhnout, než je pak velice složitě řešit? Email můžete zablokovat a jen podle něj vás nikdo nevystopuje, ale když sdělíte ulici nebo dokonce číslo popisné vašeho domu takhle na potkání, nesmíte se pak divit následkům.

žena s kondomem

Totéž platí i pro případné sexuálně přenosné choroby, nikdy nevíte, kdy se s nimi můžete setkat. A i když protějšek, co jste se s ním zrovna seznámili, působí zodpovědně – raději se pojistěte a mějte v kapse připravenou aspoň jednu malou krabičku. Nechtěné početí je jedna věc, ale často až několikaměsíční léčba za to přeci také vůbec nestojí. Zvláště, pokud šlo podobným problémům jednoduše předcházet. Na dovolené bez ochrany, to zkrátka vůbec!

Letní láska může mít šanci, nedávejte ji vale předem

Příjemně strávený červenec a srpen, vycouvání ze stereotypu, zážitky a chvíle plné pohody, k nimž patří i flirtování. Když si nebudete nic slibovat a namlouvat, dopadne to podle nejlepšího možného scénáře. Užijete si, bez výčitek a zklamání a po pár dnech nebo týdnech se vrátíte zase zpět do běžného života. A když se pak ohlédnete, ucítíte jen svěží vítr ve vlasech a chvilky doslova zalité sluncem.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz