Tipy pro ženy
Ilustrace

Jak úspěšně oslovit muže na internetu

Seznamování se na internetu se může zdát mnohem lehčí, než chození na reálné rande, kde teprve zjišťujete, zda je váš doprovod ten pravý. Pro hodně lidí je jednodušší oslovit někoho skrze zprávy na internetové seznamce či sociálních sítích, než někoho oslovovat v baru či na koncertu, kde to chce přeci jen více odvahy k prvnímu kroku. Avšak i to, jak oslovíte muže na internetu, může mít velký vliv na vývoj celé konverzace.

Internet se může stát vaší výhodou

Výhodou seznamování se na internetu je to, že už po několika zprávách poznáte, zda si budete s případným protějškem vyhovovat, nebo zda máte hledat dál (a že je velké množství lidí na internetových seznamkách, ze kterých si můžete vybírat). Mnoho lidí navíc uvítá tu skutečnost, že nenastane žádné trapné ticho, které by hrozilo ve chvílích, kdy byste seděli se svojí společností například v restauraci a polovinu času přemýšleli, co rychle říct, jen aby nebylo ticho. Naopak na internetu si můžete v klidu sednout a svoji odpověď si pořádně promyslet. Jestliže si však s danou osobou nemáte co říct ani tímto způsobem, poohlédněte se raději po někom jiném. Je možné, že vám prostě někdo nesedne.

Muže potěší váš první krok

Hodně mužů potěší, jestliže je žena tou, která celou konverzaci zahájí. Už dávno neplatí, že musí první krok vždy zůstat jen na muži. Mužům totiž imponuje, když pomyslnou udici nadhodí žena a oni se na ni chytnou. Ideální je začít konverzaci rovnou nějakou zajímavější zprávou (vtipným názorem, dotazem), avšak s klasickým pozdravem také chybu neuděláte. Chybu však neuděláte ani ve chvílích, kdy budete při vaší konverzaci trochu iniciativní a projevíte zájem o více důvěrnější rozhovor, než je ten o počasí.

Buďte upřímná

Hodně mužů vytáčí, když ze sebe žena dělá až přehnaně tajemnou, na zprávy reaguje tak, jak se jí zachce; na delší čas se odmlčí, nebo rovnou nereaguje. Když už o konverzaci nemáte zájem, nic nezkazíte tím, že to tomu druhému řeknete. Také se nesnažte lhát o tom, jací jste. Co když najdete toho pravého, ale ten s vámi nezůstane, protože si myslel, že jste jiná, než za jakou se vydáváte? Nehledě na oblíbenou zábavu některých žen – nechat muže podusit a odepsat až po delším napínání. Na seznamce však můžete tímto způsobem mužovu pozornost ztratit velmi rychle.

Buďte odlišná od ostatních

Nezapomínejte na skutečnost, kdy stejnému muži může psát i více žen, nemusíte být jediná. To znamená, že byste se od těch ostatních měla něčím odlišit tak, abyste vámi osloveného muže zaujala a on si vás všímal více než těch dalších. Zkuste na něj nezkoušet věci typu: „Ahoj, seznámíme se? Ahoj, neznáme se odněkud?“

Neviste jen na jednom muži

Ačkoliv to zní možná špatně, seznamka je místo plné lidí a jen málokdy se stane, že zůstanete u konverzace s prvním člověkem, na kterého tam narazíte a budete s ním do konce života. Oslovujte více mužů, buďte sebejistá a nesnažte se ze sebe dělat smolařku, která nemá v životě štěstí na vůbec nic. Berte to tak, že oslovíte deset mužů, asi 3 – 4 vám odpoví a setkáte se s ještě menším množstvím.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
9 2

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz