Tipy a návody
Ilustrace

7 tipů od seznamovací expertky: jak virtuálně randit a proměnit online lásku v trvalý vztah?

Koronavirus možná téměř vše zastavil, ale jedno nedokázal: zkrotit naše srdce, která si poradí i přes obrazovku.

  • Pandemie koronaviru vedla k prudkému nárůstu odeslaných zpráv prostřednictvím seznamovacích aplikací.
  • První schůzka se v současné době koná ve virtuálním prostředí.
  • Online seznamování může mít spoustu výhod, pokud víte, jak na to.
  • Web Business Insider hovořil s odbornicí na seznamování: Maria Sullivan vám přináší tipy, jak se správně seznamovat a navázat skutečný vztah po skončení pandemie.

„Aplikace Tinder a Bumble zaznamenaly zvýšené využívání svých služeb,“, uvedl web Mother Jones. Týden po 12. březnu zaregistroval Bumble nárůst zasílaných zpráv o 21 % a Tinder o 10 až 15 %. Tinder zpřístupnil všem uživatelům funkci Passport. Single jedinci se mohou poznávat s lidmi z celého světa, a to zdarma.

mobilní aplikace

Pokud jste si s někým skutečně padli do oka, může se cítit frustrovaně, že nemůžete konverzovat osobně. Není proto lepší seznamovací aplikace smazat?

Odpověď je – ne. Nyní nastává čas pro virtuální seznamování. Možná budete překvapeni, ale existuje mnoho činností, které můžete s protějškem ze seznamky provádět na dálku. Co se stane ale pak, až karanténa skončí a setkáte se tváří v tvář?

Pokud chcete znát odpovědi na tyto otázky, přečtěte si názor seznamovací expertky Marie Sullivan, která je zároveň viceprezidentkou Dating.com.

Jak efektivně naplánovat virtuální rande?

Virtuální schůzku naplánujte se stejnou pečlivostí, jako kdybyste plánovali osobní schůzku.

„Počátek virtuálního rande může být až nepříjemný, ale v této době se stává běžným,“ poodhaluje Sullivan. „Jestliže si s někým chatujete a rozhodnete se, že se virtuálně setkáte například přes videohovor, naplánujte to do posledního detailu, jako kdybyste se měli setkat osobně. Domluvte se na dni a čase, kdy budete mít oba volnou chvíli, a zapište si schůzku do kalendáře.“

Je vhodné budovat vztah ve virtuálním prostředí?

Může to dokonce vést k silnějšímu spojení.

Pro lidi, kteří uvažují v době pandemie o videohovorech, máme dobrou zprávu: během této doby můžete váš vztah vybudovat na pevných základech.

Sullivan k tomu dodala: „I když spolu komunikujete přes elektronické zařízení, protějšek poznáváte, budujete si k němu důvěru a trávíte s ním čas. Z toho důvodu jste schopni navázat silné spojení, aniž byste se někdy osobně setkali. Ve virtuálním prostředí jste schopni poznat, zda je vám protějšek sympatický a kdo doopravdy je. Nespoléháte se pouze na sexuální přitažlivost.“

Jaké děláme chyby při seznamování ve virtuálním světě?

rozzuření u pc

„Mezi běžné chyby virtuálního randění patří hlučný, přeplněný prostor nebo špatné Wi-Fi připojení,“ upozorňuje Sullivan.

Takže pokud jste uvězněni doma se svou rodinou nebo spolubydlícími, využijte toho, když jdou na procházku nebo něco nakoupit.

„Ujistěte se, že se vám protějšek plně věnuje, jako kdybyste byli v restauraci,“ nabádá Sullivan. „Pro komunikaci přes FaceTime je důležité, abyste měli dobré internetové připojení. Jinak hrozí, že video bude rozmazané nebo se bude sekat.“

Jak postupovat, aby bylo virtuální rande úspěšné?

Měli byste se na rande dobře připravit. Napište si na papír témata, o kterých si chcete povídat – koneckonců mimo jsou témata o počasí nebo o atmosféře v baru.

„Zábavný rozhovor okořeněný o otázky zvyšuje úspěšnost prvního virtuální rande,“ uvádí Sullivan. „Vytěžte z rozhovoru přes FaceTime maximum. Mějte seznam otázek, aby během konverzace nenastaly trapné pauzy, protože ani jeden z vás nebude vědět, co říct.“

Jak navázat intimitu během virtuálního randění?

Tím, že nejste fyzicky spolu, budete muset vyvinout trochu větší úsilí, abyste mezi sebou vybudovali intimitu.

„Flirtování je důležitou součástí virtuálního randění, protože chybí sexuální kontakt,“ míní Sullivan. „Nezapomeňte pochválit protějšek a odtajněte mu, co se vám na něm líbí. Taková konverzace pomůže vytvořit důvěrné spojení, i když nejste fyzicky spolu.“

Pokud během karantény s někým randíte, jak vztah přenést do skutečného světa?

reálné rande

Připravte se na první osobní setkání stejným způsobem, jako jste se připravovali na první videohovor – mějte na paměti, že by mohlo dojít k dalšímu setkání nebo k posunutí vztahu do další roviny.

„Vyberte místo, které se vám bude oběma líbit. Stejně jako na vaše první virtuální rande mějte připraveny otázky,“ radí Sullivan. „Připravenost na osobní setkání vám pomůže na první schůzce uspět.“

Jaké bude mít nové virtuální seznamování dopad?

Nová forma virtuálního randění může rozšířit obzory uživatelů seznamovacích aplikací.

„Díky virtuálnímu randění se můžete spojit s lidmi z celého světa a zjistit, kdo vám bude vyhovovat. Najít vhodný protějšek je tak zase o něco jednodušší,“ motivuje Sullivan. „Jakmile COVID-19 zkrotíme, lidé budou moci jít znovu ven a setkat se. Spousta z nás ale bude stále virtuálně randit a nechá si otevřena zadní vrátka.“

 

https://www.businessinsider.com/how-to-successfully-virtually-date-according-to-a-dating-expert-2020-4
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 2

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz