Tipy a návody
Ilustrace

Seznamka přes internet je oblíbená i během letních prázdnin

Během letních měsíců je seznamování v plném proudu, a to nejen na diskotékách nebo koupalištích. Možností je totiž opravdu hodně, a protože náš život se chtě nechtě odehrává částečně i online, musíme dát prostor také internetu.

Nebo také skutečný a virtuální svět trochu skloubit, protože prožít léto jen na síti by byla rozhodně velká škoda. Nevykouknout z pomyslné ulity, nezkusit si nové sportovní aktivity nebo nepoznat nová místa zrovna v létě? A kdy, pokud ne během července a srpna?

Několikadenní festival místo brouzdání na síti?

procházka po pláži

Jistě není zcela namístě internet úplně vypnout a konverzace z online seznamek znovu rozběhnout až na podzim. Takový krok by se ani nemusel vyplatit, protože pokud se přátelství pravidelně nezalévá jako květina, jednoduše uvadne – a pak by z domlouvaného rande nebylo nakonec vůbec nic. Udržení si dlouhodobých kontaktů a možná také osobní setkání, když je k tomu v době dovolených a pláží jen trochu příležitost, taková věc zní rozhodně mnohem lépe.

Chce to také trochu zdravého sebevědomí. Vyrazte ven mezi lidi a přestaňte se litovat oficiálním statusem „nezadaný“ či „nezadaná“. Proč byste se měli v létě seznamovat online, ale samozřejmě také naživo?

  • Letní románky nejsou jen báchorky a románové povídky. Skutečně jsou běžné, a to ve všech sociálních a věkových skupinách. Stačí jim jen dát trochu prostoru a zlepšit si sebevědomí.

  • O prázdninách jde všechno snáz. Uvolněná atmosféra léta má něco do sebe. Online i na venkovních akcích se seznámíte podstatně snáz, což ostýchavější povahy nepochybně ocení.

  • Vytáhněte nový objev ze seznamky někam ven. Určitě to bude zajímavější než v zimě, kdy se dá jít maximálně na bowling a do kavárny. Léto skýtá o poznání víc možností, kam si vyrazit.

Ano, samozřejmě. Fotky mohou zkreslovat, nejlepší dojem si uděláme naživo. Není důvod neustále zůstávat za monitorem, být ve spojení pouze prostřednictvím klávesnice (pokud tedy zrovna nejde o přátele z druhého konce planety). Je třeba počítat s rizikem, že budete trochu zklamaní, to ale k seznamování určitě patří. Příště to třeba vyjde lépe, vždyť chybami se člověk učí, a ne každý Amorův šíp najde přesně svůj cíl. Lepší je ale pohlédnout pravdě do očí a být k sobě upřímní, protože je to tak pro duši lepší.

polibek na pláži

První letní šanci dejte určitě těm, kteří si s vámi v zimě dopisovali – ať už maily, vzkazy na seznamce, přes SMS zprávy nebo sociální sítě. Můžete navázat na nějakou ze zajímavých konverzací, které jste vedli a výhoda je, že se už tak trochu znáte. Je to lepší než oslovovat naživo někoho nového, že? Už víte, jak se rozesmát nebo jaký vkus má ten druhý. Stačí ještě, aby vše zajiskřilo naživo. A vše díky čemu? Zkrátka a dobře, pomohla k tomu právě prvním krokem kvalitní online seznamka. Možná to vyjde a možná ne, ale takový je už život.

Rozhodně nezatracujte ani seznamování naživo

 

Životní partner dost možná čeká na internetu, ale stejně tak dobře by mohl být někde na hudebním koncertu. A když budete mít společný styl hudby, jenž vyznáváte, určitě vás bude společně pojit ještě mnohem více. Když ale budete lovit potenciální protějšek na internetu, rozhodně byste neměli podceňovat bezpečnost. To platí zvláště pro mladší ročníky, protože náctiletí jsou při kyberšikaně relativně snadnou obětí. Internet sice často pomůže snadno překonat onen počáteční ostych, ale ostražitosti není nikdy dost. Platí to zvláště pro mladé dívky.

Pokud si tedy s někým dopisujete a chcete se později osobně sejít, by bylo jistě dobře, aby o tomto rande věděl ještě někdo další. Nemusíte rozhodně zacházet do detailů, stačí jen, aby měl o schůzce povědomí člověk, kterému můžete věřit. Rodičům se klidně s ničím nesvěřujte, ale nejlepší kamarád nebo kamarádka, na něž je spoleh, to je už podnět k zamyšlení.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz