Tipy a návody
Ilustrace

Seznamování po internetu má řadu skvělých výhod

Už jste se někdy poznávali po internetu? Není to trapné, není to neoriginální, dneska se každý třetí pár seznámí online a není divu, protože síť zkracuje vzdálenosti a usnadňuje každodenní život, když se tedy vydáme správným směrem.

Skvělá pomocná ruka pro introverty nebo nervózní lidi, kteří by třeba na klasické rande naslepo snad ani nepřišli kvůli různým obavám. První krok je vždycky důležitý, ale když ho uděláte v online prostoru, s tím druhým si budete jistější. Prostě proto, že už potenciální protějšek budete přeci jen trochu znát…

Pro mladé ideál, ale nebrání se mu ani starší

Náctiletým naprosto vyhovuje, do digitální éry se vlastně už narodili a umí v ní plavat doslova jako ryba ve vodě. Výjimkou však samozřejmě nejsou ani třicátníci nebo čtyřicátnici, ba dokonce i lidé v důchodovém věku. Určitě jste také ve svém okolí slyšeli o někom, kdo se takto seznámil a nebylo mu zrovna šestnáct let. Je to bezpečnější než rande naslepo, prohlédnete si profil a máte už jistou představu, co čekat. Dobře vyplněný profil, pár fotografií, které ukáží nejen vzhled, ale třeba i pár zájmů. Jste ze stejného města? Pak není důvod nezkusit první rande – a pak už se uvidí, co ukáže čas!

dívka s mobilem

Bohužel, je tu i jedna nevýhoda, kterou se nesmíte nechat odradit, ale současně je důležité brát na ní zřetel. Některé profily na seznamkách mohou mít falešnou identitu a slouží podloudníkům k vylákání osobních dat, důležitých údajů, kontaktů a tak podobně. V krajním případě pak dochází k posílání větších finančních částek od důvěřivých lidí. Jiní uživatelé seznamek, zvláště těch, jejichž využívání je zcela zdarma, pak zase mohou nabízet návrhy s erotickým podtextem. Dotyčný člověk ani nenapíše „ahoj!“ a jde rovnou k věci. Nejlepší bude takové profily ignorovat, určitě jim nedopřávejte radost z odpovědi – i kdyby byla negativní a plná urážek. To přece nemáte zapotřebí, že?

Nedaří se? Nevadí, počkejte třeba ještě pár dní

V životě je jen málo věcí, kde vám osud doslova umete cestičku. Mnohdy je cesta k úspěchu hodně tvrdá, ale zasloužená – a naučíte se při ní i něco, co se pak hodí později. I ty nejlepší seznamky si žádají trochu vytrvalosti, protože i když třeba první den, kdy vstoupíte na scénu s vyplněným profilem a svou nejlepší fotografií za poslední roky dostanete pár vzkazů, nemusí jít zrovna o vhodné protějšky. Berte to sportovně, povídejte si, vyměňujte si názory, zkuste trochu zaflirtovat, nechte se pozvat na rande nebo třeba „jen“ procházku, při které se konečně setkáte tváří v tvář. Profil si přece můžete zrušit kdykoliv, většina portálů nebude otálet a vymaže vaše data skoro okamžitě. V čem jsou pak další výhody online seznamování

muž s notebookem

  • Jednoduchost. Nemusíte nikoho oslovovat na ulici nebo koncertu. Někdy stačí i pár kliknutí. 

  • Pohodlnost. Proč chodit na diskotéky, kde je vše nejisté? Založte si profil z pohodlí domova. 

  • Rychlost. Na mnoha seznamkách je registrace otázkou minut, pak už můžete někomu napsat.

Doba jde vstříc všem zaneprázdněným a těm, kteří chtějí zkusit něco, co ještě před pár lety nebylo úplně standardem. Rozšíření internetu po přelomu milénia snad do všech koutů světa znamená, že seznamovat se nemusíte jen ve středoevropském prostoru – což je další výhoda, online seznamky vlastně ani nemají hranice. 

Plachost a rozpaky už nebudou takovým strašákem

Promyslíte si, co všechno chcete napsat a nejste vybízeni k okamžité odpovědi, protože šanci máte tady a teď, další už pak nebude – právě jste mezi čtyřma očima a když se nerozhoupete, bude mít štětí někdo odvážnější. Podobné věci však u online seznamování odpadají, nemusíte se před nikým a ničím stydět. Nakonec, proč také? Nikde také není psáno, že si nesmíte vyměňovat vzkazy s více lidmi, ukončit konverzaci ve vší slušnosti, když si nepadnete do oka a tak podobně. Takže hurá na internet!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz