Tipy a návody
Ilustrace

Témata, jimž se na rande raději vyhněte

Hodně z nás má strach, že nebudeme mít o čem na prvním rande s protějškem mluvit.

Pak to dopadá tak, že se u stolu rozhostí nepříjemné ticho. Druhým protipólem jsou lidé, kteří pusu nezavřou. Někdy je to fajn, hlavně ve chvílích, kdy si s druhým máte o čem povídat společně. Jsou však věci, o kterých se na rande mluvit nemá.

Bývalý partner

Když se vás druhá osoba zeptá na něco ohledně vaše bývalého partnera, je slušné odpovědět. Nikdy však nezacházejte během prvního rande do detailů. Kdybyste začali s hodinovou promluvou o tom, jaký byl váš bývalý partner strašný, je velká šance, že toho potencionálního nezaujmete. Navíc by si o vás mohl myslet, že druhé pohlaví nenávidíte, i když to tak vlastně nemusí vůbec být. Váš nový partner se chce cítit milovaný, ne jako někdo ve stínu někoho jiného.

Problémy z minulosti

Problémy z minulosti si raději nechejte na jindy. Jinak je dost možné, že po vaší promluvě o tom, že jste vyléčený alkoholik, člověk bojující s dluhy nebo bývalý trestanec; druhého člověka spíše vyděsíte. Nechce svoji společnost, aby vás pořádně poznala. Až se pak se svojí minulostí svěříte, bude to brát více v klidu.

Zdravotní potíže

Pokud jdete na večeři a jste celiak, nejspíše se tématu o bezlepkové dietě nevyhnete. Jinak by ale dlouhé probírání vašeho zdravotního stavu a problémů mohl na druhou osobu působit spíše negativně.

Vaše závazky

Hned na prvním rande byste neměli mluvit o hromadě závazků, které máte. Druhá osoba by si mohla myslet, že na ni přes všechny tyto závazky nezbude vůbec žádný čas. Proto tyto skutečnosti odhalujte po troškách.

Politika

Nikdy nevíte, jaký politický názor má ten druhý. A pokud se nechcete pohádat hned na první schůzce, téma raději odložte na jindy.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz