Zajímavosti
Ilustrace

Hledáte lásku? Nejprve si umyjte ruce, nabádají seznamovací aplikace

Seznamovací aplikace se přizpůsobují době, kdy se potýkáme s koronavirem. Varují uživatele před zvýšeným rizikem nákazy, pokud se budou setkávat s ostatními uživateli. Snaží se rovněž o to, aby lidé zůstali na seznamce i poté, co se dostanou do karantény.

Jak se seznamovací aplikace přizpůsobují koronaviru?

Seznamovací aplikace OkCupid požádala uživatele o vyplněný dotazníku a spojila ty, kteří odpovídali podobně. Zeptala se například na to, zda koronavirus ovlivňuje jejich chuť seznamovat se.

Společnost k této otázce přistoupila poté, co si všimla nárůstu počtu zmínek o viru na profilech uživatelů Velké Británie. Mezi lednem a březnem vzrostl počet zmínek o 262 %. Uživatelé ve Velké Británii uvedli, že je koronavirus neodradil od toho, aby šli na rande. Zhruba 93 % uživatelů odhalila, že se chtějí s uživateli setkat i v reálu. Avšak virus očividně přiměl lidi, aby trávili vice času hledáním lásky. OkCupid zaznamenal v posledních pěti dnech sedmiprocentní nárůst nových konverzací.

I Tinder upozorňuje uživatele na základy hygieny

Další seznamovací aplikace zaujaly ke koronaviru vlastní postoj. Tinder začal varovat uživatele před riziky osobního setkání. Na jejich displeji se objeví zpráva, ve které stojí, aby si uživatelé myli ruce, nosili dezinfekce rukou, nedotýkali se obličeje a udržovali si odstup od lidí na veřejných shromážděních. Hinge dosud zmínky o koronaviru neimplementoval do samotné aplikace a k celé situaci se vyjadřuje ve svých tweetech.

Co se týče seznamování, virus zasáhl i tuto oblast. Nicole Byerová, hostitelka podcastu „Why Won’t You Date Me?“ minulý týden tweetovala, že komunikovala s mužem na Tinderu a odhalila mu, že ráda cestuje. On na to odpověděl: „S tímto koronavirusem?!“ A odebral si ji ze spojení.

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2020/mar/10/looking-for-love-wash-your-hands-first-say-dating-apps
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz