Tipy pro muže
Ilustrace

Některá rande se neobejdou bez trapných chvilek, jak jim předejít?

Když se řekne první rande, někteří se asi nervozitou přímo rozklepou. Přitom k tomu není důvod, pokud ovšem nenastanou nepříznivé okolnosti. Pomyslné vykročení levou nohou se s námi může táhnout celý den a pak si myslíme, že nám hvězdy nepřály. Přitom to může být jen shoda nepříjemných náhod. V každém případě je pak každou situaci lepší brát s humorem než se zbytečně rozčilovat nad pomyslným rozlitým mlékem.

Chemie může zafungovat, ale také na první pohled odpudit

Možnosti jsou různé, situace nelze předvídat. Pojďme si proto rozebrat krátký příběh chlapce, kterého pojmenujme třeba Honza. Jeho osud na prvním rande se slečnou rozhodně nelze závidět, přitom se nestalo vlastně nic mimořádného. Chudáka Honzu však vyvedlo z míry pár maličkostí, které měly společné jediné – staly se během rande, na němž mu záleželo. Asi není třeba dlouze rozebírat, že prostě nedopadlo. Měl by se z něj poučit a začít znovu, nikdy totiž není pozdě napravit dřívější chyby a začít jednat trochu jinak. Takže, o co tedy šlo?

Opatrně hlavně na kelímky s horkým nápojem

Honzovi se stal osudným papírový kelímek s horkou čokoládou. Víčko nebylo odpovídajícím způsobem utěsněno, což se prostě někdy stává, nepadne totiž vždy jako ulité. Horší byla spíš chlapcova reakce, protože jej podobná nehoda přímo dokonale vytočila. Křik a lamentování, to vše spojené s urážkami na adresu výrobce kelímku, na prvním rande rozhodně žádnou slečnu nepřesvědčí. Cholerické výstupy na takové společenské setkání skutečně nepatří a je tedy namístě se ovládat. Lepší bude se vlastní malé nehodě trochu zasmát, protože tím zaručeně získáte společenské body. A úplně zadarmo!

Tím však Honzova kalamita rozhodně ještě nekončila. Seznámit se znamená udělat určitý dojem, což rozhodně nelze, pokud si v restauraci dáte poněkud nevhodné jídlo. Pro rande nejsou boloňské špagety asi právě nejlepší, zvlášť pokud s nimi spíš trochu zápasíte – stolování pak díky tomu dostává komický rozměr. Přitom může jít o skvělý gastronomický zážitek, ale duelem se špagetami protějšek spíš rozesmějete. A když se u toho ještě Honza začal trochu rozčilovat, nepůsobil rozhodně dojmem šarmantního mládence…

Pozor na telefon, nevhodné hovory raději nebrat!

Rande se už nemůže víc pokazit? Ale samozřejmě, že ano! Stačí, aby zadrnčel nepříjemný telefon a problém je na světě. Maminka se jen zeptala, kde Honza je a zda už míří domů. To ale mladíka natolik vytočilo, že zvědavého rodiče trochu nedůtklivě odbyl, až tím rozhodil pár dalších lidí sedících v restauraci. Není jistě překvapením, že se už dvojice nikdy takto nesešla a rande skončilo fiaskem. Co měl Ondra udělat, aby situaci zachránil?

  • Kelímku a rozlité čokoládě se mohl zasmát. Malá skvrna se vypere, tak proč šrámy na duši?
  • Telefonát mohl vyřídit třeba za půl minuty na toaletě nebo jen pár slovy – zavolám později!
  • Špagety asi nebyly nejlepší volbou, v jídelním lístku bylo určitě méně třaskavých směsí.

Především se pak měl vyvarovat teatrálních scén, protože ty do seznamování nepatří, ať už se s protějškem sejdete kdekoliv. Každý den nebudete mít formu mistrů světa, ale právě proto byste měli brát život trochu s nadhledem – a to patří třeba i do světa online seznamek. Všední pohromy nejsou tím, kvůli čemu by bylo radno zvyšovat hlas, v tomto neomlouvá věk nebo aktuální duševní rozpoložení. Trapné chvilky se musí přejít, ideálně mávnutím ruky. Zpátky se stejně vzít nedají a není důvod se k nim vracet a kazit si náladu.

Rande rozhodně není nějaká válečná stezka

Jste tu proto, abyste se seznámili, ne abyste si ostře vyměňovali názory už po pár minutách. Pokud cítíte, že si s protějškem vůbec nerozumíte, nezaujali jste na rande, není důvod něco pomyslně lámat přes koleno. Nakonec, nejste určitě na svém posledním rande a když se po anglicku vytratíte, nezískáte nepřítele kvůli zbytečné hádce. Předcházet problémům, i v tom je samozřejmě dospělost.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz