Bezpečnost
Ilustrace

Jak se nespálit při seznamování na inzerát?

Seznamujete se skrze online svět nebo tisk a nevíte, co čekat? Jistě, svého druhu je to pořádný krok do neznáma.

Abyste měli opravdu pevnou půdu pod nohama, měli byste nepochybně dodržovat pár základních zásad. A to vlastně bez ohledu na to, jestli hledáte životního partnera nebo třeba jen parťáka na pár výletů po památkách nebo do ZOO s tím, že se do budoucna ještě uvidí, jak to celé dopadne. Chraňte si soukromí a pozor na podezřelé chování! Ale to je jen začátek, pojďme se na tuto problematiku podívat trochu blíže…

Před napsáním inzerátu si určitě promyslete svoje základní očekávání

Povahu inzerce samozřejmě musí odrážet konkrétní rubrika, proto si dejte s rozhodováním trochu načas a ujasněte si, co vlastně hledáte. Pokud napíšete do rubriky Flirt, že hledáte celoživotního partnera, bude to řada lidí brát spíše jako vtip. Pište, jak se říká, s lehkým perem, trochu vtipu také určitě neuškodí. Nelžete, tedy alespoň ne ve velkém, dejte si pozor na hrubky, protože s nimi asi nikoho neoslovíte. Berte ohled i na to, že se sice seznamujete vy, ale případný protějšek by pak byl součástí života celé rodiny. Proto o svých blízkých zpočátku mluvte jen obecně a k důvěrnějším tématům přejděte až po více schůzkách. A samozřejmě, dokud se nevidíte osobně, nic důvěrného nikomu nesdělujte, to je přeci stará známá pravda!

Kdo neměl opravdovou čest se stalkerem, tak neví, jaká psychická zátěž to může být. Problémy se táhnou celé dny nebo týdny, bezpečnostní složky samozřejmě jednají, ale mohou mít legislativou částečně svázané ruce. I když se podmínky pro policii a úřady zlepšují, pronásledovatelé dokáží, alespoň na nějakou dobu, udělat ze života doslova peklo. Proto si dejte pozor na uveřejnění přesné adresy, protože tou na sebe prozradíte doslova všechno. Žijete v rodinném domě nebo panelákovém bytě? Na tom vlastně tolik nezáleží, ale každý z okresu to vědět určitě nemusí. Lepší bude uvést město, v němž žijete a mělo by se zde ideálně odehrávat první rande. Nechcete se přeci nechat sledovat nějakým dotěrou doslova na každém kroku, že?

Majetkoví podvodníci rozhodně nespí, dejte si při seznamování dobrý pozor

Nenechte se napálit, buďte hodně ostražití! Nikomu neotevírejte své srdce na první nebo druhé schůzce. Rozhodně neposílejte nikam peníze, pokud člověka navíc vůbec neznáte. Podobný trik se zkouší už odjakživa, rozhodně byste neměli opakovat chyby některých důvěřivých lidí. Můžete také snadno narazit na člověka, na nějž je vedena exekuce, ten z vás bude chtít vymámit peníze za každou cenu. Proto nerozebírejte finanční záležitosti, dokud to jen půjde. Mohli byste se setkat třeba i s citovým vydíráním, což rozhodně nestojí za to. Neseznamujete se snad přeci kvůli penězům? Důvody jsou úplně jiné!

Pokud jde o internet, opatrnosti rozhodně nebude nikdy dost. Sice žijeme v době, kdy se sdílí opravdu leccos, ale fotky, které nechcete, aby viděl úplně každý, na seznamku určitě nedávejte. Platí to hlavně o těch odvážnějších, protože nikdy nevíte, kdo si je přesně může prohlížet a případně také uložit do svého PC, kde mohou dlít i celé měsíce. Decentnější foto určitě neuškodí, profilu také prospěje, pokud bude mít snímků víc – už kvůli důvěryhodnosti. Pečlivě však vybírejte, které to budou! A totéž pak platí o každé informaci, kterou na sebe na veřejnosti prozradíte. Zneužití dat nebo fotek se totiž řeší dnes a denně.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz