Informace
Ilustrace

Proč se seznamovat online?

V dnešní době trávíme čím dál více času na počítačích, mobilech – zkrátka v online světě.

Ať už kvůli práci nebo zábavě.  S tím souvisí i to, že skutečných příležitostí, kdy někoho potkat „offline“, stále ubývá. Pokud i vy nemáte čas na hledání partnera někde v klubu, můžete si přečíst důvody, proč se seznamovat online.

Důvod číslo 1: Málo času

Většina z nás má díky svému vytížení (nejen pracovnímu) málo času. A teď si představte, kolik času by vás stálo seznámení se v reálu, chcete-li „v terénu“. Představte si, kolikrát byste museli vyrazit ven mezi lidi, kolikrát byste se museli seznamovat, ale i to, kolik byste za návštěvy frekventovaných míst, nejčastěji kluby, zaplatili. Výhoda seznamky tkví v tom, že se můžete seznamovat zdarma, můžete konverzovat – a pokud si sednete, tak se nakonec i setkat v reálu.

Důvod číslo 2: Jste anonymní

Pokud půjdete do baru s nějakým svým objevem, může se stát, že vám prostě nesedne. Jak to ale vysvětlit tak, aby to nevypadalo divně? Naopak u online seznamování se můžete navzájem poznávat – a když vám člověk sedí, setkáte se s ním. Pokud vám naopak sedět nebude, prostě si přestanete psát.

Důvod číslo 3: Skoro nic vás to nestojí

Většina seznamovacích stránek je zdarma, nebo platíte jen velmi nízké poplatky, které skoro nic nestojí. Navíc i v Česku se najde spousta kvalitních seznamek, kde nebudete platit nic.

Důvod číslo 4: Najdete i lidi ze svého okolí

Stěhujete se a nikoho v blízkosti svého nového bydliště neznáte? V tom případě je to čas, kdy tento „problém“ napravit. Vyhledejte si na seznamce lidi z okolí ještě před tím, než se přestěhujete. Díky tomu budete mít v okolí hned několik přátel.

Důvod číslo 5: Seznamky jsou i pro úzce zaměřené osoby

Online seznamky nejsou místem jen pro lidi, kteří si v reálném životě nemají šanci nikoho najít. Na seznamkách najdeme i obyčejné lidi, kteří jen nemají čas na klasické seznámení, nebo hledají štěstí i jinde, než jen chozením po různých akcích, které zaberou mnoho času. Na seznamkách najdete i spousty alternativnějších osob, které nejsou jako všichni kolem.

Ať už jde o různé umělce, osoby se specifickým koníčkem nebo členy LGBT komunity, pro které je jednodušší na budoucího partnera, ale klidně i přátele, narazit právě na online seznamce. To samé platí například u osob s určitým náboženstvím, které mohou na internetu najít i různé seznamky právě pro sebe.

Důvod číslo 6: Najdete zde i možnost sexu

Co si budeme nalhávat – i v naší republice je spousta sexuálních seznamek, které jsou určeny primárně k hledání protějšku na vzájemné splnění sexuálních potřeb a touhy. Pokud sníte po něčem jiném, než na co jste byli zvyklí, je šance, že na seznamce najdete to, co hledáte.

Důvod číslo 7: Seznamky mohou být kvalitní

Při hledání seznamky, která bude vhodná právě pro vás, nezapomínejte na to, že vše chce čas. Sice se najde spousta seznamek, které jsou kvalitní, ale i těch nekvalitních je jako hub po dešti. Proto si u každé seznamky, projděte informace o ní, recenze, ale i zkušenosti dalších uživatelů. Hodně kvalitních seznamek nabízí i různé články s tipy a radami, které vám mohou seznamování zjednodušit.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz