Tipy a návody
Ilustrace

Kvůli čemu vlastně tak dlouho neodepisuje?

Měli jste skvělé rande, máte za sebou příjemné chvíle strávené ve dvou. Posud je vše v pořádku a vyhlídky vypadají nadějně. Po pár dnech napíšete dalších pár řádků s tím, že by se mohl společný čas opakovat a dalšímu rande zdánlivě nic nebrání.

Tedy jen to, že protistrana se odmítá z nějakého důvodu, jakkoliv vyjádřit. Nemá čas? Nebo se nežene do závazku a šlo pro něj jen o hezké popovídání, které nechce dál rozvíjet? Bojí se, že by váš kontakt přerostl v něco víc, na co se ještě necítí být připraven? Možností, co se v takovou chvíli honí hlavou, je určitě dost – ale žádná není příjemná…

Políbili jste se a máte ho prostě plnou hlavu

Dali jste si pusu, vše proběhlo podle plánu, a i když se držíte trochu zkrátka a nejdete nikam dál, flirt to byl opravdu příjemný. Všechno prostě vypadalo tak, jak má být – pár letmých dotyků a také dobře fungující chemie. Kdybyste tomu druhému naprosto nesedli, přece věci nedojdou tak daleko, ani nebudou mít podobný spád. Ale když něco napíšete, na odpověď čekáte. Hodina nebo dvě, to ještě jde pochopit, ale co když se neozve ani zítra? A co když ani pozítří nebo po víkendu? Co se vlastně stalo, chce se s námi ještě vidět nebo došlo k nějakému podivnému zvratu, co si neumíte vůbec logicky vysvětlit? Udělali jste snad něco špatně?

polibek

Byl to jen flirt, co nebude mít pokračování. Dost možná bude třeba zapomenout. Nebo se ještě stane zázrak a protějšek odepíše, domluvíte si další rande a vše bude v pořádku. Přesto ten červíček pochybností pořád hlodá a hlodá, i kdyby vše dopadlo nakonec dobře. Kvůli čemu vlastně nemusí odepisovat?

  • Nuda. Kvůli ní se už domluvilo spoustu rande, které bohužel později vyšumí do ztracena. Důvodem nebylo se vážně seznámit, ale spíš trochu toho životního rozptýlení a vzruchu.

  • Přátelé byli proti. Když se pochlubíte, že jste se seznámili se zajímavým člověkem, možná víte, že ve skupině známých a přátel bude vždycky nějaký škarohlíd, který začne mluvit negativně.

  • Už je zadaný. Vlastně šlo jen o krátké povyražení. Jestli se za něj stydí je přímo úměrné tomu, kam až nechal věci dospět. Další schůzka by mohla kompromitovat, bude lepší se stáhnout.

  • Změna je život. A někdy je těch změn trochu víc. Třeba jde o notorického sukničkáře nebo ženu, která udržuje více kontaktů naráz. A jste jen jedním z mnoha dalších nových objevů.

milenecký pár

A rozhodně to nemusí být konečná, protože příčin, proč neodepisuje, ačkoliv zprávu máte na online seznamce nebo sociální síti označenou jako přečtenou, může být na stovky a tisíce. Některé mohou vyznít skoro dětinsky, jiné zase mají racionální základ. V každém případě, něco se nepovedlo, je třeba se oklepat a začít znovu. Sám od sebe se po měsíci už nikdo neozve, leda by mělo vše nabrat stejný scénář jako minule. A to opravdu chcete, abyste museli čekat dlouhou dobu, než se ten druhý vůbec uráčí odepsat? Máte přeci svou hodnotu, tím byste ji přeci jen snížili…

Jak bychom se měli zachovat někdy příště?

Určitě nechcete, abyste podobné chvilky zažívali často – i když čas od času podobný „neúspěch“ zaskočí asi každého. S doteky nijak nespěchejte a nezačínejte s nimi, podání ruky na úvod nebo rozloučení je jediná výjimka potvrzující platné pravidlo. Řada lidí s dotekem problém nemá, jiní jej zase berou až jako moc intimní vyjádření, takže na prvním rande jej nebudou chtít moc tolerovat. Zkrátka a dobře počkáte, než přijde vhodná chvilka. Pokud máte seriózní úmysly a nechcete sex na jednu noc, nebude vám to přece vůbec vadit.

Při rozloučení řekněte, že se rádi brzy zase uvidíte. Následně pečlivě pozorujte reakci, promítněte si ji za hodinu, dvě, druhý den a máte skoro jasno o čemkoliv v budoucnu. Odhalíte přece zdvořilostní frázi a opravdový zájem, co je provázený kouzelným úsměvem, že? Někdo mlčí, jiný zase namluví až moc, ale pohledem se každý prozradí. Když bude vše v nejlepším pořádku, ozvěte se za dva nebo tři dny (což je průměr, který doporučují renomovaní psychologové) a uvidíte, jak vše dopadne. Třeba začne nový dlouhodobý vztah, kdo ví?

A když se neozve? Nevěšte hlavu a zkuste to na seznamce!

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz