Informace
Ilustrace

Seznamovací aplikace pro bisexuály

Zatím neexistuje žádná seznamovací aplikace pro bisexuály, ale tito lidé mohou využít heterosexuální nebo queer aplikace. Seznamovací aplikace mají obsáhlé funkce, širokou uživatelkou základní a přátelské prostředí.

Bisexuální komunita vtipně popisuje, jak složité to mají bisexuálové: lidé si myslí, že mají dvakrát tak větší výběr partnerů a dvojnásobnou možnost zábavy, ale ve skutečnosti naráží jen na dvojnásobné odmítnutí.

Seznamovací aplikace nejsou jen pro heterosexuály, ale pro různě sexuálně orientované lidi, i bisexuály. Jenže málokdy můžete svou bisexuální orientaci uvést ve svém profilu nebo narazíte na to, že nemůžete ostatní bisexuály vyhledat. Prozatím neexistují seznamovací weby, které by byly zaměřeny konkrétně na bisexuály. Lidem to komplikuje seznamování a často musejí zkoušet oslovovat osoby, u nichž po čase zjistí, že bisexualitu netolerují.

Co je lov jednorožců?

jednorožec

Jako „Jednorožec“ se označuje bisexuální osoba (obvykle žena), která udržuje vztah s heterosexuálními páry. Na online seznamkách je právě lov na jednorožce častým jevem. Uživatelé seznamek nehledají ženu na romantický vztah, ale ženu na sexuální hrátky ve třech (s přítelem či milencem).

Nikdo neříká, že sex ve třech je špatný. Uživatelé sociální sítě Reddit uvádějí, že nemají problém s polygamií, ale s tím, že je někteří polygamní uživatelé oslovují.

Muži jsou vůči bisexuálním ženám netaktní

Některé ženy se zmiňují o své bisexualitě ve svých profilech. Uživatelé mužského pohlaví si nejsou jisti, jestli je žena spíše na muže nebo na ženy a často je zajímá, s kolika ženami bisexuální ženy již byly.

23letá Megan z Virginie prostřednictvím Facebooku redakci článku sdělila, že ani nespočítá, kolik dostala od mužů hrubých zpráv. Ti se z jejího profilu dozvěděli, že je bisexuálka. Reagovali tímto způsobem:

  • „Nikdy jsi na střední škole nevypadala jako lesba.“
  • „Homosexualita je asi osobnostní rys.“
  • „Tvoje sexualita nebyla skutečná.“
  • „Je to pro tebe jen fetiš.“

Problémem je také tzv. catfishing. Někteří muži jsou natolik posedlí queer ženami, že se registrují jako ženy. Zkušenosti s tím má například aplikace pro gaye, bisexuály, transsexuály a queery Grindr. Jedná se o nepřijatelné narušení soukromí a lidé se po těchto zkušenostech nechtějí setkat s uživateli v reálném životě. Některé seznamovací weby se proto snaží ověřovat totožnost uživatelů a vyžadují ověření přes Facebook.

Nejlepší seznamky pro bisexuály podle Lovino

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Pro starší a pokročilé
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Když přesně víte, co chcete
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Skvělá volba pro všechny orientace

Zkušenosti bisexuálek na sociální síti Reddit

Bisexuální ženy, které nikdy neměly sex s mužem, si vysloužily anglickou přezdívku „Gold star lesbian“. Některé bisexuální ženy ale na seznamovacích aplikacích odhalily, že v minulosti měly intimní poměr pouze s mužem.

Tyto bisexuální uživatelky sociální sítě Reddit se svěřily s tím, jak se k nim uživatelé aplikací pro gaye a lesbičky chovali nenávistně. Bylo jim řečeno, že vlastně nejsou bisexuální, když předtím neměly sex se ženou nebo když předtím měly heterosexuální vztah. Takové ženy se od queer komunity nedočkaly potřebného přijetí a podpory a cítí se kvůli tomu méněcenné.

Proč jsou lidé toho názoru, že byste si měli dát na profil „bi“?

lgbt komunita

Přidání těchto dvou písmenek sice přitáhne nechtěnou pozornost, ale zároveň bude působit jako filtr ostatních uživatelů. Poznáte, kteří lidé vaši sexuální orientaci tolerují a kteří s ní nemají problém. Pokud byste to před potenciálním partnerem tajily, mohl by vás nemile překvapit svým názorem na bisexualitu. Určitě byste nechtěly z jeho úst slyšet, že jste ve skutečnosti lesbička a on je jen prostředkem k tomu, abyste si to uvědomila, popřípadě že vás přitahuje každý, koho vidíte.

Jeden z autorů blogu aplikace Tinder se svěřil s tím, že po vložení písmen „bi“ měl mnohem méně spojení a shod. Na druhou stranu tak alespoň poznal ženy a muže, kteří jsou vůči bisexuálním lidem otevřeni. Vesměs tento krok zhodnotil jako pozitivní.

„Zjistil jsem, že se více setkávám s ženami i muži. Ozvali se mi i muži, kteří ve svém profilu neměli napsané, že jsou bisexuálové. S výjimkou mého současného přítele, který se považuje za homosexuála, se každá osoba, se kterou jsem chodil, identifikovala jako bisexuální nebo queer. Nemyslím si, že je to náhoda.“

Dokážete najít vztah v online prostředí?

Mohou si bisexuální lidé sjednat rande přes seznamovací aplikace? Ano. Studie z roku 2019 provedená ve Stanfordu odhalila, že téměř dvě třetiny párů stejného pohlaví se seznámily online. Je však s podivem, že neexistuje žádná seznamovací aplikace, která by byla určena bisexuálům a lidem, kteří takto orientované osoby respektují. Většina bisexuálů je proto na oblíbených seznamovacích aplikacích. O jaké se jedná?

1. OkCupid

OkCupid na rozdíl od ostatních seznamek vyhledává profily podle klíčových slov.

  • Bezplatná verze
  • Jeden měsíc: 9,95 $ / měsíc
  • Tři měsíce: 7,95 $ / měsíc
  • Šest měsíců: 4,95 $ / měsíc

OkCupid je seznamovací aplikací pro mladé uživatele. V aplikaci je od roku 2017 dvanáct genderových identit a dvacet sexuálních orientací. Na OkCupid se můžete sebereprezentovat a uvést například své momentální myšlenky nebo oblíbenou hudbu či film.

2. Her

Seznamovací aplikace Her je určena pro lesbičky, queer lidi a bisexuálky.

  • Bezplatná verze

Aplikace Her měla v roce 2015 4,5 milionu uživatelek. Přihlásit se přes ni můžete ke svému účtu na Facebooku. Všechny uživatelky mohou zasílat neomezené množství zpráv a nahrát neomezený počet fotografií.

3. Hinge

Seznamovací aplikace Hinge má širokou uživatelskou základnu LGBTQ.

  • Bezplatná verze: Ano
  • Jeden měsíc: 19 $
  • Tři měsíce: 39 $
  • Šest měsíců: 59 $

Tato seznamka vás seznamuje s lidmi, které znáte a o kterých jste pravděpodobně slyšeli. Hinge provede analýzu vašich přátel na Facebooku a propojí vás nejen s nimi, ale i s přáteli vašich přátel.

4. Feeld

 Seznamka Feeld dává dohromady ne dvojice, ale trojice.

  • Bezplatná verze: Ano
  • Jeden měsíc: 11,99 $ / měsíc
  • Tři měsíce: 23,99 $ / trimonthly

Seznamovací aplikace Feeld je určena pro jednotlivce i páry všech sexuálních orientací. Můžete na ní odtajnit své nejskrytější touhy a sdílet své zájmy. Na této seznamce naleznete vážný vztah, flirt i sex na jednu noc.

5. Tinder

I na seznamovací aplikaci Tinder je široká uživatelská základna LGBTQ.

  • Bezplatná verze: Ano
  • Jeden měsíc: 29,99 $ / měsíc
  • Šest měsíců: 18,83 $ / měsíc
  • Jeden rok: 12,50 $ / měsíc

Mobilní seznamka Tinder má denně aktivních více než 25 milionů uživatelů. Funguje na tzv. geolokaci. Jako uživatel si nastavíte požadované parametry pro hledání protějšků. Zeleným srdíčkem vyjádříte sympatie a křížkem, že se vám dotyčný nelíbí.

6. Grindr

Grindr je nejpopulárnější seznamka pro homosexuály a bisexuály.

  • Bezplatná verze: Ano
  • Jeden měsíc: 14,99 $ / měsíc
  • Šest měsíců: 8,50 $ / měsíc
  • Jeden rok: 6,50 $ / měsíc

Aplikace Grindr využívá systém geolokace a je určena především pro flirt. V současné době seznamku využívá asi 27 milionů lidí. Aplikace vám po registraci nabídne 100 uživatelů, kteří jsou vám geograficky nejblíže. V placené verzi je počet uživatelů v nabídce vyšší.

Další seznamky pro bisexuály

Jako bisexuálové můžete využít i jiné seznamky, ale nemůžete na nich vyhledat současně ženy a muže. Některé z nich mají opravdu široké uživatelské základy a vyplatí se registrovat se na ně a zkusit na nich své štěstí.

1. Match

V aplikaci Match objevíte miliony uživatelů různých sexuálních orientací.

  • Bezplatná verze: Ano
  • Tři měsíce: 25,99 $ / měsíc
  • Šest měsíců: 22,99 $ / měsíc
  • Jeden rok: 19,99 $ / měsíc

Seznamovací aplikace Match se zaměřuje na starší single uživatele a zobrazuje vám lidi, kteří by se vám mohli líbit. Každý den se na seznamku registruje 25 tisíc nových lidí, kteří hledají převážně vážný vztah. S Match máte 3x větší šanci, že najdete nového partnera.

2. eHarmony

Seznamka funguje ve více než 150 zemích světa.

  • Bezplatná verze: Ano
  • Tři měsíce: 25,99 $ / měsíc
  • Šest měsíců: 22,99 $ / měsíc
  • Jeden rok: 19,99 $ / měsíc

Seznamovací aplikace eHarmony funguje na principu kompatibility a vyhledává partnery podle charakteristik a vlastností. Bisexuálové na ní hledají hlavně dlouhotrvající partnerství. Fotky vidíte až po zaplacení členství, vyhledávání je zdarma.

 

https://mashable.com/roundup/best-dating-apps-for-bisexual-people/?europe=true
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz