Informace
Ilustrace

Tinder testuje nové funkce pro lepší komunikaci mezi uživateli

Seznamovací aplikace Tinder testujte řadu nových funkcí, které přispějí k efektivnější a lepší konverzaci mezi uživateli. První funkce vybízí uživatele, aby odpověděli na otázky nebo dokončili větu.

 Odpověďmi poodhalí více ze své osobnosti. Druhá funkce umožňuje uživatelům zveřejňovat fotografie, videa a další obsah pouze s uživateli, s kterými jsou ve shodě.

Funkce pro posílení komunikace

Obě nové funkce mají za úkol povzbudit uživatele ke komunikaci s ostatními lidmi. Prolomit ledy při chatování s cizím člověkem je jedním z nejobtížnějších aspektů online seznamování. To vedlo některé uživatele Tinderu k tomu, že napsali protějšku drzou nebo rádoby vtipnou zprávu, aby ho přiměli k reakci a všimli si jich. Zdá se, že Tinder čerpá nápady z nejnovější aplikace Společnosti Match Group, Hinge, která je založena na konverzačních výzvách a fotografiích s popisky. Tím uživatelé odhalí na svých profilech více ze své osobnosti.

muž s mobilem v křesle

Tinder dává uživatelům možnost nahrát na profil obsah, který uvidí pouze uživatelé, s nimiž jsou ve shodě. Díky tomu mohou stydliví jedinci začít konverzaci o obsahu na profilech nebo navázat na minulou konverzaci.

Testování nových funkcí

Na funkce upozornila technologická bloggerka a výzkumnice aplikací Jane Manchun Wong. Tinder potvrdil, že právě nové funkce testuje. Společnost Match Group uvedla, že tyto funkce časem zpřístupní všem uživatelům Tinderu.

Mluvčí aplikace Tinder potvrdil, že obě funkce jsou ve fázi testování. „Cílem seznamky Tinder je usnadnit spojení s dalšími lidmi. Testujeme způsoby, jak umožnit uživatelům vyjádřit svou osobnost. Zároveň chceme, aby bylo používání aplikace i nadále jednoduché a zábavné. Není ale ještě jasné, zda nové funkce zavedeme najednou.“ Jelikož jsou funkce teprve ve fázi testování, vidí je jen někteří uživatelé.

Kdy se v aplikaci objeví nové funkce?

Tinder odmítl sdělit, kde a kdy testy probíhají a kdy by mohli mít funkce k dispozici všichni uživatelé. Předpokládá se ale, že se tak stane v následujících měsících. Tato populární seznamka si může dovolit experimentovat, neboť je v současné době lídrem trhu se seznamovacími aplikacemi. V roce 2019 dosáhl Tinder tržeb ve výši 1,2 miliardy dolarů.

Společnost Match Group uvedla, že má Tinder plány i do budoucna. Rozšíří například aplikaci Swipe Night, umožní filtrování uživatelů nebo rozšíří placené služby.

https://techcrunch.com/2020/02/13/tinder-tests-new-social-features-including-prompts-and-a-share-to-matches-option/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz