Tipy pro muže
Ilustrace

Jakou ženu hledat ve 40 letech

Někteří muži teprve ve čtyřiceti letech začínají hledat ženu na založení rodiny, jiní jsou již rozvedení a chtějí vybudovat nový vztah. Možná se v tom poznáváte taky a říkáte si, jestli naleznete nějakou pohlednou a svobodnou ženu, s kterou byste si měli co říct. Rozhlédněte se dobře kolem sebe nebo zkuste různé online seznamky, které vám pomohou v seznamování!

Volných žen po čtyřicítce rapidně ubývá

Co si budeme nalhávat, ženy ve vašem věku jsou již přebrané. Na čele vám nejspíš naskočila vráska z usilovného přemýšlení, jakou ženu hledat ve 40 letech. Odpověď je následující: podívejte se ve vodách mnohem mladších žen. Stále je dostatek svobodných žen ve věku třiceti let, které touží po plnohodnotném vztahu a po založení rodiny. Jenže někteří muži by rádi měli po boku stejně starou ženu. Počítejte však s tím, že taková žena má již nějaké závazky z minulosti. Nejspíš budete vychovávat děti někoho jiného a na vlastní děti (pokud je ještě nemáte) můžete zapomenout.

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

Když milenku, raději vdanou

Myslet bychom měli i na skupinu mužů, kteří jsou zadaní a hledají nějaké to povyražení. Ideální stav nastává, jestliže najdete vdanou a stejně nespokojenou ženu. Ani jeden z vás nebude od toho druhého nic očekávat a můžete se spolu pustit do sexuálního dobrodružství. Svobodné ženy vám mohou dělat časem problémy a pokusí se vás přebrat současné manželce. Třeba i tím, že jí o všem řeknou. Rázem máte zaděláno na malér.

Milenka - milenecký vztah

Hledejte na ulici

Když jste si ujasnili, jakou ženu chcete, nastává složitější část: hledání. Možná máte nějakou spřízněnou duši v práci, možná se pokoušíte oslovit ženu na ulici, popřípadě v nějakém baru. Často ale nepoznáte, jestli oslovená žena hledá to samé co vy, a po několika schůzkách zjistíte, že vaše snaha vyšla nazmar. V tomto případě jsou jistější internetové seznamky. Z profilů žen se dozvíte, jaký poměr hledají, zda mají nějaké děti a jaké jsou jejich představy o muži.

Anonymní prostředí

Internetové seznamky mají tu výhodu, že na nich můžete zůstat v anonymitě. To ocení zejména zadaní a ženatí muži. Když ale nemáte žádné závazky, nemusíte být v utajení. Nahrajte svou nejlepší fotografii, která odpovídá vaší reálné podobě, a projděte si profily žen. Nezůstávejte pouze na jedné seznamce. Vyberte si takové, kde je předpoklad, že potkáte ženu, kterou si představujete. Naštěstí je seznamek tolik, že máte velkou pravděpodobnost, že na jedné z nich naleznete svou spřízněnou duši.

Pozor na to, když to žena s vámi nemyslí vážně

A když s nějakou ženou začnete randit, stále nemáte vyhráno. Můžete se potýkat s různými nástrahami. Zvláště tehdy, když očekáváte, že s vámi žena naváže hlubší vztah. Rozvedené ženě mnohdy stačí scházet se nepravidelně a udržovat vztah v neformální rovině. Některé ženy mohou tvrdit, že se ještě nikdy předtím nezamilovaly. V tom případě můžete mít co do činění s emocionálně nevyrovnanou ženu. Narazit můžete také na ženy, které se vymlouvají na svou práci a nechtějí vás představit ani své rodině, ani svým přátelům.

Milenka na vážný vztah

Nenechte se lapit do jejích sítí, když nechcete!

Může však nastat i opačný případ. Nechcete se příliš vázat nebo na to toužíte jít pozvolna, a žena vám často volá, píše a vyžaduje neustálou pozornost. V tuto chvíli by se vám měl v hlavě rozsvítit varovný majáček. Takové ženy mohou být na mužích citově závislé a přejí si, aby podnikaly všechno s mužem společně. A vy už ve svém věku určitě chcete vyzrálou ženu, která vám nechá dostatek prostoru pro vaše zájmy a přátele.

Kde se seznámit se zralými ženami online?

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Hledáte vážný vztah?
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Hledáte flirt nebo sex?

Zdárný příklad ze života – když žena pro oči nevidí

Jestliže se vám stále nedaří najít žena vašeho života, nevzdávejte to. Stále jste ve věku, kdy na nic není pozdě. Naopak řada mladších žen ocení zkušeného muže, který se v mládí vybouřil a rozhodl se zakotvit v přístavu s jednou ženou.

Příkladem Petr a Martina

Martině je 33 let a dlouhou dobu nemohla najít stálého partnera. Muži ji jen využívali a nechtěli s ní budovat žádný vztah. Co dělala špatně? Hledala mezi mladšími muži, než byla ona sama. A co se dá od takových mužů očekávat? Navíc chodila na komerční seznamky, kde se za profily skrývali většinou ženatí muži nebo zoufalci. A přitom svého prince na bílém koni měla doslova před nosem.

Petr byl blízký kamarád Martiny. Seznámili se kdysi prostřednictvím jejich společné známé, ale Martina ho neustále odmítala. Petr nevěděl, co dělat, aby ho brala víc než jako kamaráda. Poradil se s jejich společnou známou Veronikou, a ta mu prozradila, že je Martina registrovaná na jedné seznamce. Hlavou mu probleskl nápad, jak Veroniku získat. Registroval se na stejnou seznamku, ale nevložil si tam fotku, aby ho nepoznala.

Rodina z mileneckého vztahu

Čtyřicetiletý Petr byl v mládí jako Martiny bývalí milenci. V minulosti si chtěl užívat, ale nyní cítil, že by chtěl budovat něco smysluplného. A Martina pro něj byla nejen přitažlivá, ale i inteligentní a viděl ji jako matku svých budoucích dětí. Oslovil ji originálně na seznamce romantickou básničkou, na kterou se Martina chytila. Slovo dalo slovo a celý den spolu propsali na chatu.

Martina po Petrovi vyžadovala nějakou fotografii, ale to by Petra prozradilo. Nakonec Martinu přemluvil ke schůzce. Když se setkali tváří v tvář, nemohla uvěřit tomu, že „Pan dokonalý“ je ve skutečnosti její kamarád Petr. Nevěděla, jestli se zlobit nebo smát, ale nakonec se jeho taktice zasmála a objala ho. Uvědomila si, že její štěstí bylo po celou dobu na dosah ruky. Dnes jsou Petr s Martinou spolu tři roky a vychovávají roční holčičku.

Pánové, rozhlédněte se dobře kolem sebe – možná je ve vašem okolí nějaká žena, která by stála za společnou budoucnost!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 4

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz